Elérhetőségek

Nagykállói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
4320 Nagykálló,
Nagybalkányi út 2.

Igazgató:
Dubász Éva

Telefon/Fax: (42) 563-000
E-mail: nkallo.alt.i@gmail.com

Fenntartó: Nyíregyházi Tankerületi Központ
Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.
Telefon/Fax: (42) 795-315


Archívum
Képek
IMG_5874 IMG_5881 IMG_5903 IMG_20191012_150452

Mindannyiunk számára ismert, ugyanakkor rejtélyes a mesés arab kultúra, Aladdin, Jázmin hercegnő, a palackba zárt dzsinn és az őket körülvevő misztikus világ története. „Sehrezád drámai cselekménnyel, humorral, lírával átszőtt meséinek gyűjteménye igazi színházi kincsesbánya. Szereplői fordulatokban bővelkedő útjaik során rengeteget tanulhatnak szerelemről, hűségről, hűtlenségről, bizalomról vagy annak hiányáról, bosszúról és megbocsátásról, jólétről és kiszolgáltatottságról, a hatalom természetéről, vagy az igaz hit mindent elsöprő erejéről.

Egy olyan, sokszor kegyetlennek tűnő világ tárul fel előttünk, melyben szigorú törvényekkel uralkodnak igazságos uralkodók, ahol a királyból bármikor könnyen válhat koldus, és a koldusból király. Ahol roppant erejű mesebeli lényekkel találkozhat az egyszerű halandó, és ahol sosem tudhatja senki, kivel beszél éppen, hiszen mindenkinek megvan a maga hihetetlen története.”

Felső tagozatos diákjainkkal 2020. február 26-án látogatást tettünk a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Ezeregyéjszaka című előadására, ahol egy kis időre elevenné vált előttünk ez a világ.

Csányiné Vass Ildikó-szervező pedagógus