Elérhetőségek

Nagykállói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
4320 Nagykálló,
Nagybalkányi út 2.

Igazgató:
Dubász Éva

Telefon/Fax: (42) 563-000
E-mail: nkallo.alt.i@gmail.com

Fenntartó: Nyíregyházi Tankerületi Központ
Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.
Telefon/Fax: (42) 795-315


Archívum
Képek
IMG_5874 IMG_5881 IMG_5903 IMG_20191012_150452

Az elsősegélynyújtás világnapján, 2019. szeptember 14-én rendezte meg a Magyar Vöröskereszt az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt Zalaegerszegen. Iskolánk MegmentElek nevű csapata a területi és a megyei versenyen elért első helyezésével szerezte meg a jogot, hogy gyermek kategóriában képviselje Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. A 20 állomásból álló, csaknem 9 kilométeres körpályát nyolc óra alatt teljesítették a csapatok. Hőseinkre több különleges kihívás is várt. Nem csak elméleti, hanem gyakorlati módon is be kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. Mentettek meg autóbalesetet szenvedettet, kutyaharapott sérültet, áramütést szenvedőt, epilepsziás beteget. A Zala Plázában újraélesztettek egy szívbeteget, akiért a várandós felesége aggódott. Belecsöppentek egy filmvetítésbe, ahol az egyik színészt lőtték meg. Egy parkban egy csecsemő fuldoklott. Az egyik leglátványosabb helyszín a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum területén volt, ahol az olajfúrón történt robbanás következtében 13- an sérültek meg. Ezen a kárhelyen a megye három csapata együtt dolgozott.
Az Országos Mentőszolgálat szakembereiből és további szakértőkből álló 84 fős zsűri értékelte az elsősegélynyújtók felkészültségét. A baleseti helyzeteket 81 imitátor közreműködésével valósították meg. A verseny eredményhirdetése a zalaegerszegi Art Moziban került megrendezésre, amely egy fantasztikus hangulatú záróünnepség volt.
Hőseink megmutatták, hogy a veszélyhelyzeteket felismerő, naprakész ismeretekkel rendelkező, elhivatott elsősegélynyújtók.
Csapatunk ezüst minősítésben részesült.
Csapattagok:

  • Kiss Virág csapatkapitány
  • Hadházy Enikő
  • Soltész Blanka
  • Szűcs Enikő
  • Vislóczki Gréta

Felkészítő pedagógus: Sándorné Lelesz Klára

Köszönjük, hogy eljuthattunk a versenyre! Ezt a hétvégét soha nem feledjük!