Elérhetőségek

Nagykállói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
4320 Nagykálló,
Nagybalkányi út 2.

Igazgató:
Dubász Éva

Telefon/Fax: (42) 563-000
E-mail: nkallo.alt.i@gmail.com

Fenntartó: Nyíregyházi Tankerületi Központ
Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.
Telefon/Fax: (42) 795-315


Archívum
Képek
IMG_5874 IMG_5881 IMG_5903 IMG_20191012_150452

Három hetet meghaladó projektünk keretein belül a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokat elevenítettük fel. Rajzverseny, váltóverseny, tojásfa díszítés, csokitojás kereső verseny, a húsvéti PPT bemutató alkotása idegen nyelvi órák keretein belül, valamint a Szilágyi Emlékházban a húsvéti népszokásokkal való ismerkedés színesítette programjainkat.

Húsvéti Rajzverseny és tojásfa díszítés

Sima Tamás Richárd pedagógus irányításával diákjaink rajzversenyen vehettek részt, melynek fő témája a húsvéti ünnepkör volt.

Eredmények:

I. helyezett: Kiss Eszter 6.a

II. helyezett: Somogyi Viktória 6.a

II. helyezett: Vonza Tímea Emma 6. a osztályos tanuló

 

Április 15-én tanulóink bekapcsolódtak Nagykálló Tojásfájának díszítésébe is a Főtéren.

 

Húsvéti Váltóverseny

Iskolánk hagyományos húsvéti programjához tartozik a felső tagozat osztályai között megrendezett váltóverseny. Az idén három csapatba úgy válogattuk a minden osztályból jelentkező tanulókat ,hogy külön-külön alkottak csapatot az A, B, C osztályos diákok, és így versenyeztek egymással. A csapatokat erősítette egy-egy szülő vagy pedagógus is. Változatos ügyességi feladatokban próbálhatták ki a versenyzők a tudásukat és a rátermettségüket. Izgalom, jókedv és a sportszerűség eszméje hatotta át a délutánt.

Végeredmény:

I. helyezett: C osztályosok csapata

II. helyezett: B osztályosok csapata

III. helyezett: A osztályosok csapata

Köszönjük a diákok, szülők és a pedagógusok aktív részvételét!

Bene Dóra, Rákóné Borsy Éva és Kovács József testnevelők

 

A váltóverseny fotóit Mészáros Jázmin 6.a osztályos tanuló készítette.

„B” osztályosok csapata

Szépen kérem az anyját, adja elő a lányát…”

 A Húsvéthoz kapcsolódó népszokásokkal ismerkedtünk a Szilágyi István Emlékházban.

Virágvasárnap, nagyhét, húsvét, barkaszentelés, komatál, locsolkodás, kiszebáb égetés. Csak néhány jeles nap illetve esemény a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan, amivel interaktív előadás keretében ismerkedhettek meg iskolánk felső tagozatos tanulócsoportjai a Szilágyi István Emlékházban megrendezett délutáni programon. Az előadás után a régi korok tojásfestési technikáiba nyerhettünk bepillantást, az Emlékház dolgozóinak köszönhetően pedig a gyakorlatban is kipróbálhattuk, hogyan készítettek dédnagymamáink hímes tojást hagymahéj segítségével. A program végén egy hagyományos, terített húsvéti asztal várta a népszokások erdejében kalandozó diákjainkat, akik megízlelhették a tradicionálisan magyar húsvéti finomságot, a sárga túrót is. Élményekkel és hímes tojással a kezünkben búcsúztunk el Julika nénitől és Erika nénitől. Köszönjük nekik a vendéglátást, a türelmet és a kellemes délutánt, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!