Elérhetőségek

Nagykállói Általános Iskola
4320 Nagykálló,
Szabadság tér 5-8.

Intézményvezető:
Dubász Éva

Telefon/Fax: (42) 563-000
E-mail: nkallo.alt.i@gmail.com
Fenntartó: Nyíregyházi Tankerületi Központ


Képek
009 014 017 kep_7

A Nagykállói Általános Iskola évek óta szerepel a Bozsik Intézményi programban. Minden tanévben több sportcsoporttal nevezünk. Az idei tanévben is mind a 4 korcsoportban neveztünk sportcsoportokat. Az MLSZ – OTP Bank Bozsik-program nem bajnokságokat, hanem fesztiválokat szervez a gyerekeknek, hiszen a program legfontosabb célja a labdarúgás megszerettetése. A versenyek céljai, hogy minél több gyerekkel megismertetjük és megszerettetjük a labdarúgást, ezért ez amatőr szintű. Így a versenyeken nem hirdetünk győzteseket és veszteseket, hanem hagyunk minden gyereket pályára lépni, képességeitől függetlenül. A Bozsik program keretében minden korcsoportban rendezünk téli tornákat is.

A téli szünet után, 2019 januárjában és február hónapban került megrendezésre mindkét téli torna. Az I., II., III. korcsoport részére a Nagykállói Sportcsarnokban szervezte meg a területi koordinátor, Kovács József a torna lebonyolítását. A IV. korcsoportos fiúkkal Balkányba utaztunk, ahol a Szabolcs Vezér Általános Iskola adott lehetőséget a tornák megrendezésére.

A programban a Nagykállói Általános Iskolán kívül a környező települések iskolái vesznek részt: Napkor, Biri, Balkány, Újfehértó intézményeinek korosztályos gyerekei.

A tornák jó hangulatban zajlottak, a gyerekek élvezték a mérkőzéseket és az egymás elleni játékot. Célunk az egészséges életmódra nevelés elősegítése, a Fair Play szellemiség és magatartásforma népszerűsítése, érvényre juttatása. Öröm volt látni, hogy a tanulóink a kicsiktől a nagyokig szeretnek mozogni, játszani és tudnak sportszerűek lenni.

 Rákóné Borsy Éva és Kovács József testnevelők