Elérhetőségek

Nagykállói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
4320 Nagykálló,
Nagybalkányi út 2.

Igazgató:
Dubász Éva

Telefon/Fax: (42) 563-000
E-mail: nkallo.alt.i@gmail.com

Fenntartó: Nyíregyházi Tankerületi Központ
Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.
Telefon/Fax: (42) 795-315


Archívum
Képek
IMG_5874 IMG_5881 IMG_5903 IMG_20191012_150452

Kazinczy-verseny

„Szelíd küzdelem a Szép magyar beszéd verseny. Úgy is fogalmazhatnék: kísérlet arra, hogy szembe ússzunk az árral. Az igénytelenséggel, a felületességgel, a nemtörődömséggel. Kísérlet arra, hogy nyelvünket egyre jobban magunkénak tudva birtokba vegyük a körülöttünk lévő világot. Kísérlet arra, hogy egyszerű emberekként, csupán a nyelv eszközével – a leghatalmasabb emberi eszközzel! – legyőzzük a jóval a rosszat. Az igényességgel az igénytelenséget. A tisztább emberséggel az embertelenséget.”

Korzenszky Richárd, bencés szerzetes, pedagógus szavaival vette kezdetét az idei tanév hangos olvasási versenyének iskolai fordulója.

21 tanuló mutatta meg anyanyelvi rátermettségét. A diákok két korcsoportban versenyeztek. Az 5-6. évfolyam versenyzői a karácsonyfa történetét leíró szöveget mutathatták be, amíg a 7-8. évfolyam indulói (a verseny napjához hűen) a Luca napjáról, az ahhoz fűződő népi hiedelmekről és hagyományokról olvashattak.

A verseny értékelő szempontjainak megfelelően (szöveghűség, tiszta artikuláció, hangsúly, hanglejtés, élőszóhoz közeli bemutató olvasás) hozták meg a zsűriző pedagógusok a végeredményt szolgáltató döntéseket:

5-6. évfolyam:

I. Sárközi Lili 6.c

II. Csizmadia Sára 6.c

III. Kiss Virág 6.a

III. Szerencsi Hanna Lara 5.b

7-8. évfolyam:

I. Simon Sólyom Szabolcs 8.b

II. Fehér Regina 8.c

III. Szamosszegi Réka 8.b

IV. Nagy Zsófia 8.b

Versenyzőinknek és felkészítő pedagógusaiknak gratulálunk az eredményes szereplésért. A területi versenyre való készülődéshez sok sikert és élménydús olvasást kívánunk!

Csányiné Vass Ildikó-versenyszervező