Elérhetőségek

Nagykállói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
4320 Nagykálló,
Nagybalkányi út 2.

Igazgató:
Dubász Éva

Telefon/Fax: (42) 563-000
E-mail: nkallo.alt.i@gmail.com

Fenntartó: Nyíregyházi Tankerületi Központ
Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.
Telefon/Fax: (42) 795-315


Archívum
Képek
IMG_5874 IMG_5881 IMG_5903 IMG_20191012_150452

Intézményünk a 2016/2017. tanévben első ízben csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét programjaihoz. A felső tagozatosoknak szóló „Táplálkozz tudatosan! Iskolakert pályázat” találkozott a tanulók azon igényével, mely szerint esztétikusabbá, barátságosabbá kívánták tenni az iskola udvarát, ezért a fűszerkert kialakítása mellett az udvar több pontján dísznövényeket, virágokat is ültettek.

Az évfolyamok osztályai szoros együttműködésben láttak munkához. Elképzelésüket papírra vetették, majd felosztották a tennivalókat. A megvalósításban nagy segítségünkre voltak a szülők, akik felajánlották a növényeket, valamint helyi vállalkozók, akik termőföldet, illetve terméskövet szállítottak az iskolába. A Nagykállói Önkéntes Tűzoltóság az ültetéshez szükséges vízről gondoskodott. A talaj előkészítését követően a gyerekek lelkesen láttak hozzá a kertépítéshez, a növények ültetéséhez.

A témahét keretében kialakított fűszerkert és a virágszigetek udvarunk ékességei lettek. Reményeink szerint a „Vidám tanévkezdés” programunk keretében közösen kóstolhatjuk meg az ültetett gyógynövényekből készült teákat a szülőkkel és meghívott vendégeinkkel. Köszönjük az önzetlen segítséget!